Jeugd

Jeugd: tot 18 jaar (in het jaar dat je 18 wordt, ben je seniorlid)
Voor studerende 18+ is er een speciaal contributietarief

Lidmaatschap jeugd VLTC met training

 • 35 lesmomenten per jaar van 1 nov 2022 t/m 31 oktober 2023 (zie trainingskalender voor seizoen 2022 -2023)
 • Vrij tennissen tot 19.00 uur, na 19.00 uur met senior begeleider voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen van 12-18 jaar mogen na 19.00 uur ook op de baan
 • Deelname aan voorjaars- en najaarscompetitie
 • Deelname aan activiteiten jeugdcommissie (soms kleine bijdrage verschuldigd)
 • Trainingsgroep minimaal 5 kinderen

Lidmaatschap jeugd VLTC zonder training

 • Middelbare schooljeugd met tenniservaring
 • Vrij tennissen
 • Deelname aan voorjaars- en najaarscompetitie
 • Deelname aan activiteiten jeugdcommissie (soms kleine bijdrage verschuldigd)

Geen training

 • Er is geen training tijdens schoolvakanties en feestdagen.
 • Er is een winterstop van half december tot de 1e helft van februari.

Uitval van training

Bij uitval van 1 van de 35 lesmomenten zal deze in overleg met de trainer worden ingehaald. Uitval van de training vanwege het weer in de periode november/half december zal zoveel mogelijk in januari en de eerste helft van februari worden ingehaald. Dit om de trainingsstop zo kort mogelijk te houden.

Training meer dan 1 lesmoment per week

Het is mogelijk om meer dan 1 lesmoment per week te trainen, dit gaat in overleg met de trainer. Dit valt buiten de contributie. In overleg met de trainer worden groepen bepaald (aantal), trainingsmoment, de kosten en betaling.

Regiotraining

De trainer biedt voor kinderen die meer willen en/of kunnen selectietraining aan. Extra training met kinderen uit de regio op verschillende locaties. Kosten/deelname loopt via de trainer. Dit valt buiten de contributie en het lidmaatschap van VLTC.

Jeugdcompetitie

VLTC laat de jeugd die deelneemt aan de lessen ook kennismaken met competitietennis voor de niveaus Rood, Oranje, Groen en Geel. Voor meer informatie klik op onderstaande links:

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Dit Jeugdfonds betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Lees hier meer.

Jeugdcommissie

De Jeugdcommissie van VLTC organiseert het hele jaar door veel gezellige activiteiten op en rondom de tennisbaan, zoals ouder-kindtoernooi, bowlingavond en glow in the dark-tennis. Ook zorgen we (samen met de trainer) dat de indelingen van toernooien gemaakt worden, waaronder de KNLTB-competitie en de clubkampioenschappen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ons gerust via [email protected].

LESREGLEMENT JEUGD VLTC.pdf lesrooster 2022-2023.pdf