Tennisles door Kei-Fit

Sport- & Familieclub Kei-Fit voorziet bij VLTC de tennisjeugd en senioren van tennislessen en meer. 

Kei-Fit en het tennisleraren team verzorgen o.a. de tennislessen bij LTC De IJsselweide, LTC De Kei, LTC De Vijverberg en T.V. Park Grintebos. Daarnaast faciliteert Kei-Fit het KNLTB Instroomtraject onder leiding van Instroompartner Janine Langela en de tennisopleiding van Toptennis Oost-Nederland. De organisatie biedt een totaalpakket voor zowel de recreatieve als prestatieve tennisser.

Belang van tennisles

Om je optimaal en op de juiste wijze te ontwikkelen in de tennissport, is tennisles cruciaal. In eerste instantie om de juiste grepen, raakpunten, armacties en voetenstanden bij iedere slag aan te leren. Vervolgens om bedoelingen, verschillende niveaubepalende factoren en wedstrijdtactieken toe te kunnen passen. Bij V.L.T.C. werken we met een winterseizoen (oktober t/m maart) en een zomerseizoen (april t/m september), waarbij we ieder seizoen een lespakket van 18 lessen verzorgen. In een cyclus van 18 lessen werken we met een periodisering, afgestemd op de wensen van de spelers en de visie van de tennisleraar.

"Wij willen tennisspelers beter maken en dat kan alleen wanneer we samen over een langere periode aan jouw doelen werken!"

Belang van toernooien en competities

Het spelen van wedstrijden draagt enorm bij aan de ontwikkeling van de tennisspeler, daarom vinden wij het enorm belangrijk dat spelers altijd deelnemen aan de competities (o.a. KNLTB VJC en NJC) en toernooien. Tijdens wedstrijden leer je om punten te spelen, pas je toe wat je tijdens de tennislessen geleerd hebt en leer je om te gaan met winst, verlies en wedstrijdspanning. Je stapt altijd als winnaar van de tennisbaan af: óf je leert en hebt genoten, óf je hebt gewonnen, geleerd en genoten.

De lessen worden in overleg met de trainer ingedeeld en worden op de buitenbanen gegeven. 

Prijzen tennisles

€ 60,00 per lesuur per lesgroep.

De lessen worden in overleg met de trainer ingedeeld en worden op de buitenbanen gegeven. 

Op de tennislessen aan senioren is tevens het lesreglement seniorleden van toepassing.